Geschiedenis – Tweede Wereldoorlog

Bevrijdingsverhalen 1945

Het boek bevat vier bijzondere oorlogsverhalen.

Spoorloos
volgt een toevallige ontmoeting in een Delfzijls koffiehuis, die onverwacht tot de hereniging van een voormalige Britse soldaat en zijn toentertijd 19-jarige Nederlandse vriendin leidde en tot de kennismaking met hun beider ondertussen 49-jarige dochter.

De illegaliteit
geeft ons een beeld van het gewapende verzet in Nederland. Door de aard van het werk en de persoonlijkheid van de verzetsstrijders bleef het verzetswerk tijdens en na de oorlog en relatief onbekend onderwerp. Deze bijdrage biedt een onthullende blik achter de schermen.

Duitse soldaat in Woldendorp
is een verslag van en in Woldendorp gelegerde Duitse soldaat. Uit zijn herinneringen en zijn dagboek ontstond een persoonlijk, documentair verslag van de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in de provincie Groningen. Dit alles gezien door - en dat is uniek – uit overwegend Duits perspectief.

Polen, winnaar en verliezer
beschrijft het lot van de Poolse soldaten die het oostelijke deel van de provincie Groningen bevrijdden. Wegens de geallieerde uitlevering van hun land aan de Sovjetinvloedssfeer konden zij na beëindiging van de strijd niet naar hun vaderland terugkeren. Zij waren de winnaars

 

Bestel Bevrijdingsverhalen 1945:

Naam

Adres

Postcode + plaats

E-mail

Telefoonnummer

Aantal

 

m13

Auteur: Hans Beukema
Formaat: 17 x 24 cm
Pagina’s: 96
Foto’s: 41
ISBN: 978-90-8744-013-8
Prijs: € 16,50
Verzendkosten: € 4,-

m15

Uitgaven |

Contact