Geschiedenis – Tweede Wereldoorlog

De Canadezen

De uiterlijk zorgeloze, vlot geüniformeerde Canadezen die ons land in 1945 bevrijdden, vormden met hun ongecompliceerde omgangsvormen een ongekend contrast met de stramme Duitsers, die vijf jaar het straatbeeld hadden bepaald.
De eerste eenheden Canadezen waren in 1939 naar Europa overgeplaatst en in Engeland voorbereid op hun rol op de Europese slagvelden. Na een aantal relatief kleinschalige ondernemingen namen ze daarna deel aan grote operaties als de landingen op de kust van Sicilië, Italië en Frankrijk (D-Day).

In dit boek volgen wij de Canadese gevechtsformaties op hun weg van Zuid- naar Noordwest-Europa. Op Nederlands grondgebied verdicht zich het verhaal en maken we ook kennis met separate divisies. Op de laatste, zware kilometers van hun opmars in de provincie Groningen komen ook individuele militairen in beeld.
De acties eindigden met
Operatie Canada, de strijd om Pocket Delfzijl. Een week later volgde de algehele capitulatie van alle militaire eenheden onder Duits bevel.

De schrijver volgt de Canadezen niet alleen in de strijd, maar geeft ook inzicht in de persoonlijkheden van de militaire hoofdrolspelers en hun onderlinge verhoudingen. De vele feiten, anekdotes en afbeeldingen geven een boeiend inzicht in het Canadese bevrijdingsleger.

 

Bestel De Canadezen:

Naam

Adres

Postcode + plaats

E-mail

Telefoonnummer

Aantal

 

m13

Auteur: Hans Beukema
Formaat: 21 x 29,7 cm
Pagina’s: 152
Foto’s: 170
ISBN: 978-90-8744-014-5
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 4,-

m15

Uitgaven |

Contact