Zeevaart

De mannen van de Insulinde

Bijna veertig jaar was het Friese kustplaatsje Oostmahorn de thuishaven van de legendarische reddingboot Insulinde. De boot kreeg na haar actieve loopbaan de functie van museumschip en werd na een algehele renovatie opnieuw in de vaart gebracht.

De Insulinde besloot haar actieve loopbaan in februari 1965. Het was nog steeds vliegend stormweer toen de motorreddingboot met twee geredden van een Noorse kustvaarder in haar thuishaven terugkeerde. Het was haar laatste reddingtocht van de Insulinde, die in bijna veertig jaar onvergankelijke roem vergaarde.

De schrijver voert de lezer mee met spectaculaire acties, die de reddingboot haar grote faam in binnen- en buitenland bezorgde. En hij laat de lezer kennismaken met de bemanningsleden: de schippers, motordrijvers, opstappers en vele anderen. Deze zwijgzame mannen trotseerden de kracht van de elementen en brachten meer dan 300 zeelui behouden aan land.

De zilte verslaggeving, interviews, anekdotes en het uniek archiefmateriaal laat de lezer haast tastbaar kennismaken met het geweld van brekers en branding.

 

Bestel De mannen van de Insulinde:

Naam

Adres

Postcode + plaats

E-mail

Telefoonnummer

Aantal

 

manneninsulinde

Auteur: Hans Beukema
Formaat: 21 x 29,7 cm
Pagina’s: 152
Foto’s: 200
ISBN: 978-90-87440-06-0
Prijs: € 29,50
Verzendkosten: € 4,-

m15

Uitgaven |

Contact