Geschiedenis – Tweede Wereldoorlog

Oorlog aan Eems en Dollard

Op de vroege morgen van 10 mei 1940 werd de vrees van velen bewaarheid: Duitse legertroepen trokken onze grens over, legden mijnen voor onze havens en voerden luchtlandingen uit boven het westen van ons land. Het was oorlog!

Vijf lange jaren van bezetting volgden, waarin de terreur van de bezetter toenam. Jaren, waarin Nederlanders te land, ter zee of in de lucht voor de bevrijding van ons land vochten. Jaren ook, waarin landgenoten het slachtoffer werden van meedogenloze vervolgingen.

In 1944 werd het zuiden van Nederland door geallieerde legers bevrijd, in 1945 werd het noorden frontgebied en bevrijd. Op het moment dat Russische granaten het laatste Duitse bastion Berlijn bestookten, werd aan de Eems de slag om de laatste vierkante meters bezet Nederland geleverd.

Dit boek bevat geen beschrijvingen van gebeurtenissen die de loop van de wereldgeschiedenis bepaalden. Het is een neerslag van persoonlijke herinneringen, indrukken en ervaringen van mensen die in de kustregio van Eems en Dollard met de gevolgen van de oorlog werden geconfronteerd.
 

 

Bestel Oorlog aan Eems en Dollard:

Naam

Adres

Postcode + plaats

E-mail

Telefoonnummer

Aantal

 

m13

Auteur: Hans Beukema
Formaat: 17 x 24 cm
Pagina’s: 127
Foto’s: 80
ISBN: 978-90-87440-02-2
Prijs: € 17,95
Verzendkosten: € 4,-

m15

Uitgaven |

Contact