Zeevaart

Verspreid, maar verbonden

Het boek voert de lezer mee door de 150-jarige historie van zeevaartschool en internaat ‘Abel Tasman’ in Delfzijl. De studietijd was voor de leerlingen/studenten het voorportaal van het aanstaande beroepsleven op zee. Het betekende een schoolleven met orde en teamgeest, dat naast de studie in beslag werd genomen door sporttoernooien, roeiwedstrijden en deelname aan plaatselijke evenementen.

Daarnaast vaartochten op de instructievaartuigen Prinses Juliana en Prinses Margriet.
Het nautisch onderwijs onderging de laatste decennia uiterlijk grote veranderingen. De uniformen werden afgeschaft en het collectieve internaatsleven maakte plaats voor individualiteit in studentenflats. De kern van de zeevaartopleidingen bleef onaangetast en is ook tegenwoordig nog onverkort wat het altijd was: een voorbereiding voor een afwisselend leven in de zeevaart.

De auteur brengt het school- en internaatsleven met feiten, herinneringen en tal van anekdotes tot leven. De tekst wordt begeleid door meer dan 300 foto’s uit archieven, maar vooral ook uit particuliere collecties van oud-medewerkers en oud-leerlingen. De boeiende tekst en het vele beeldmateriaal geven een onderhoudend en sfeervol beeld van 150 jaar zeevaartonderwijs in Delfzijl.

 

Bestel Verspreid, maar verbonden:

Naam

Adres

Postcode + plaats

E-mail

Telefoonnummer

Aantal

 

m13

Auteur: Hans Beukema
Formaat: 210 x 297 mm
Pagina’s: 208
Foto’s: 300
ISBN: 978-90-80440-01-5
Prijs: € 14,50
Verzendkosten: € 4,-

m15

Uitgaven |

Contact